Spring naar inhoud

Hoe maak je een betere flyer of poster voor jouw website of bedrijf?

Fysiek adverteren is een erg goede manier om meer bezoekers of klanten te krijgen. Dit gebeurt meestal in de vorm van een poster of flyer. Het is hier wel belangrijk dat je flyer of je poster er goed uitziet. In dit artikel ga ik je helpen om een betere flyer of poster te maken.

 

Maak gebruik van felle kleuren

Als je gebruik maakt van felle kleuren zorg je ervoor dat jouw poster of flyer meer opvalt. Hierdoor zouden mensen vele malen eerder naar jouw poster of flyer kijken of deze überhaupt al meenemen. Verschillende kleuren zorgen ook voor verschillende reacties. Kleuren zoals groen, oranje en geel zijn bewezen om eerder acties op te roepen waarbij in tegendeel kleuren zoals rood en zwart juist een afstotend effect hebben. Maak niet gebruik van te veel verschillende kleuren. Dit kan te druk over komen en heeft een afstotend effect.

 

 

 

Verwerk je bedrijfs- of websitelogo in de flyer of poster

Naamsbekendheid is natuurlijk enorm belangrijk voor elke onderneming. Het kan hierom een goed idee zijn om het logo van je bedrijf of website te verwerken in je flyer of poster. Het kan er ook nog eens goed uitzien. Als je dit doet is het wel een goed idee om je kleuren van je poster of flyer zo aan te passen dat deze overeenkomen met het logo van je onderneming. Als je dit niet doet kan het kleurenschema een beetje druk overkomen en dit ziet er natuurlijk minder goed uit.

 

Maak gebruik van foto’s

Het is natuurlijk ook altijd een goed idee om gebruik te maken van foto’s. Een foto kan extra informatie geven en kan er voor zorgen dat je flyer of poster er een stuk beter uit ziet. Als je het besluit neemt om gebruik te maken van een foto zijn er wel een paar dingen waar je goed op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om niet te veel foto’s te gebruiken. Dit kan er verwarrend overkomen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Houdt het bij 1 of 2 foto’s per concept. Het is ook belangrijk dat je foto’s wel passen bij je kleurenschema anders kan dit ook druk overkomen. Je kan natuurlijk ook altijd nog het kleurenschema aanpassen aan de foto. Dit is makkelijker dan een foto vinden die past bij je kleurenschema. Als je foto’s van het internet gebruikt moet je oppassen dat deze gebruikersrechtenvrij zijn anders kan je hier een grote boete voor krijgen.

 

Lees ook mijn pagina met design regels voor meer handige tips en trics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *